Výběrová káva Brazílie ESPERANCA z dánské pražírny April Coffee je charakteristická tóny ostružin, vanilky a mandlí.
Fazenda Esperanca je farma nacházející se v 1.200 m.n.m, díky čemuž je doba sklizně koncem léta a přírodní zpracování dává této odrůdě charakteristickou ovocnou chuť. Bruno Souza, producent kávy čtvrté generace s farmou Fazenda Esperança v oblasti Cerrado v Minas Gerais. Kromě farmy je Bruno předsedou Brazilian Estate Coffee Cooperation (BECCOR), dodavatele zelené kávy s kanceláří v Beavertonu ve státě Oregon mimo Portland. V roce 2002 Souza přestěhoval svou rodinu na deset let do USA, když pracoval na překlenutí propasti na americkém trhu s kávou. Dnes žije v Belo Horizonte a spolu se svou manželkou vede školu Academia do Café - kavárnu, pražírnu a školu kávy.
Celé třešně se suší buď na terasách nebo afrických postelích. Terasy neumožňují přístup vzduchu ze spodní části a tak se během celé doby sušení musejí třešně několikrát prohrabávat. Tím se předchází jejich nechtěnému kvašení. V tomto směru se jako lepší volba jeví africké postele, které jsou vyvýšené a tak celý proces sušení probíhá rovnoměrněji. Tato metoda je typická pro oblasti, kde opravdu intenzivně svítí slunce, jako je tomu v Etiopii nebo Jemenu. V zemích s vlhkým klimatem, by tímto zpracováním mohlo dojít ke plesnivění plodů. Dužina je po celou dobu sušení v přímém kontaktu se zrnem a umožňuje tak proniknout cukrům z dužiny přímo do zrna. Kávy, které projdou tímto zpracováním, si v chuti zachovají nejvíce ovocných tónů a nedají nám tak zapomenout, že káva je skutečně ovoce. Plné tělo a nízká acidita, to jsou typické znaky pro naturálně zpracované kávy. Tato metoda je také nejvíce šetrná k životnímu prostředí.
- Producent: Bruno Souza
- Farma: Fazenda Esperanca
- Nadmořská výška: 1.200 m.n.m.