Brazílie COCO - experimentální (FR.BR.COCO)

od Nomad Coffee

4.9(13 hodnocení)
Momentálně vyprodáno

Varianta:

Pražírna
Nomad Coffee
Země původu
Brazílie výběrová káva Brazílie
Region
Fazenda Capadocia
Odrůda
Red Catuai
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Experimentální
Chuťový profil
Kokos, Mléčná čokoláda, Piňa Colada
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Výběrová káva Brazílie COCO ze španělské pražírny Nomad Coffee je charakteristická tóny piňa colady, mléčné čokolády a kokosu.

S radostí vám oznamujeme, že již druhým rokem přinášíme do naší nabídky kávy od rodiny Vinhalových. Jejich největší výzvou je skloubit produktivitu, udržitelnost a kvalitu. Na této rodině vyniká to, že každý její člen se podílí na produkci a je vášnivým zpracovatelem po sklizni. Najdete zde všechny typy způsobů zpracování, od praného, medového až po přírodní, což je na brazilské poměry neobvyklé. Jejich farmy (Fazenda Recanto a Estrella) mají certifikáty Rainforest Alliance, 4C (Společný kodex kávového společenství) a Certifica Minas. K získání a udržení těchto certifikací je třeba dodržovat řadu norem týkajících se například ochrany životního prostředí a udržitelné produkce, správných sociálních postupů a pracovních podmínek.

Po sběru kávových třešní, který se v Brazílii provádí mechanickým způsobem se třešně omyjí čistou vodou a oddělí se nezralé třešně od zralých. Zralé třešně se nechají 50 hodin macerovat a poté se podrobí procesu, který Rafael Vinhal nazývá "tepelný šok" (tajný proces na farmě). Poté se třešně rozmělní a projdou 172 hodinovou fermentací ponořené ve vodě. Nakonec se káva odstředí, aby se odstranila veškerá voda a suší se na vyvýšených lůžkách po dobu 18 dní, dokud se nedosáhne požadovaného procenta vlhkosti.

  • Nadmořská výška: 960 - 1040 m n. m.
  • Farmář: Rafael Vinhal

Další kávy od Nomad Coffee

Hodnocení (13x)

Hodnocení celkem
4.9 / 5
Doporučuje
100%
13 z 13 uživatelů
Stanley M ověřený zákazník 16. Srpen, 2022
Doporučuje produkt
250g
Velmi unikátní a nezapomenutelná chuť
Příjemná vůně a hlavně chuťové tóny kokosu
Člověk by to nejraději pil po litrech
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g): 15
Voda (g): 250
Teplota vody: 95
Mlýnek (nastavení): střední (druhé R ve slově "aeropress" na Wilfa Svart)
Proces: 0" - 30 g vody (bloom), 0:45" - pomalu přilévat do 150 g, 1:20" - začít pomalu dolévat do 250 g, 1:40" - 2x míchnout lžičkou, 2x "zasvirlovat" (recept podle Jamese Hoffmanna)
Lenka ověřený zákazník 12. Srpen, 2022
Doporučuje produkt
250g
Tak tohle - TOHLE - byl teda zážitek!
Káva chutnala přesně jako v popisku - ananas a pina colada!
Výrazná ananasová a kokosová chuť, lehké a vzdušné tělo, příjemná sladkost - zkrátka ta pravá letní káva!
Na cold brew absolutně vynikající!
Recept
Metoda přípravy: V60 / Cold brew
Káva (g): 20g / 45g
Voda (g): 300ml / 500ml
Teplota vody: 92°C / 30°C
Mlýnek (nastavení): 22/30 clicks Timemore Chestnut C2
Proces: Hoffmann method, Tetsu Kasuya / Cold brew 12h extrakce
Martin 27. Červenec, 2022
Doporučuje produkt
60g
Chuť
Pil bych to na litry
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g):18
Voda (g): 300
Teplota vody: Off the boil ~ 30-45s
Mlýnek (nastavení): Timemore Slim Plus (E&B) 18-19 click
Proces: alá Hoffmann
Daniel Urban ověřený zákazník 20. Červenec, 2022
Doporučuje produkt
250g
Adam ověřený zákazník 20. Červenec, 2022
Doporučuje produkt
250g
Zobrazit všechny

Diskuze (1x)

Celkem dotazů
1
Celkem odpovědí
1
Mohu poprosit o doporučení hrubosti mletí na mlýnku wilfa swart? Děkuji!
#Iva:

Krásný den, Ivo! :)
Na tomto mlýnku můžete na zásobníku na kávová zrna vidět stupnici, která je popsána názvy konkrétních příprav. Záleží tedy jaké příslušenství používáte pro přípravu kávy. Pokud máte např. Aeropress, doporučil bych vám nastavit tedy hrubost na škále hrubosti právě k tomuto názvu. U V60 bych pak doporučoval sledovat stupnic s nápisem Filter, kde můžete začít na výchozím bodu a poté doupravit mletí v závislosti na tom, zda chcete zrychlit nebo zpomalit extrakci kávy. Pokud byste se rozhodla si kávu připravit na cold brew, pak je dobré volit hrubší mletí.


S pozdravem, Kryštof.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5362 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice