Výběrová káva Brazílie BERNARDES z dánské pražírny La Cabra je charakteristická tóny čokolády a oříšků.
Tuto kávu pěstuje tým otce a syna Abrão a Benedito Bernardes de Faria, opět ve vysokohorských úrodných půdách sopky Chapadao de Ferro. Benedito dříve pracoval pro známého producenta v této oblasti Josého Myakiho, který byl velkou součástí inspirace Benedita k založení vlastního kávového podniku. Díky ploché a shovívavé krajině mohou Abrão a Benedito ve své každodenní práci využívat velmi vysokou úroveň mechanizace, což jim umožňuje většinu roku provozovat farmu samostatně. Během sklizně přijímají několik dočasných pracovníků na přibližně dva měsíce, což pomáhá udržovat kvalitu při sběru a zpracování. Inspirován prací svého původního učitele, si Benedito klade za cíl pěstovat na své farmě stále vyšší kvalitní plodiny na rozdíl od expanze jako mnozí v tomto regionu.
Suché zpracování kávy je tradiční proces, který se vrací zpět do obliby. Třešně jsou nejprve tříděny a poté rozloženy v tenkých vrstvách (2–6 cm) na vyvýšená sušící lůžka. Ta se téměř vždy vyrábějí z vysoce kvalitních přírodních materiálů, protože napomáhají proudění vzduchu kolem kávy při jejím sušení a umožňují tak sušení rovnoměrnější. Je velmi důležité, aby byly kávové třešně velmi pečlivě tříděny na začátku procesu sušení, protože všechny třešně se rychle zbarvují do tmavě hnědé barvy, což znemožňuje jejich oddělení od přezrálých třešní. Třešně se často obracejí, aby se zabránilo tvorbě plísní nebo překyselení, dokud nedosáhnou obsahu vlhkosti pod 20% a vnější třešňová vrstva se zmenší a zčerná. Tento proces trvá 2 až 4 týdny, v závislosti na povětrnostních podmínkách.
- Producent: rodina Bernardes
- Nadmořská výška: 1.200 m.n.m.
- Sklizeň: Září 2020