Výběrová káva Brazílie ANDRADE BROTHERS 035 z nizozemské pražírny Friedhats Coffee je charakteristická tóny karamelu a pomerančové kůry.
Jedinečný mikrolot od bratrů Andradeových, kteří produkují divokou škálu káv, jejichž cílem je změnit vnímání typické Brazílie. Káva 035 je tvořena odrůdou Red Catuai a má výraznou karamelovou chuť, sladkou a jemnou s nádechem pomerančové kůry. Farma funguje od roku 1901 a od 70. let, kdy ji bratři převzali, získala za své výstupy řadu ocenění. Části této farmy, které se nacházejí v nadmořské výšce 1200 m n. m., nás ohromily a jejich oddanost kvalitě je vždy přítomna.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu. Suché zpracování samotné přidává kávě určité chuťové aspekty nehledě na odrůdu nebo na původ. Častokrát pozitivní, ale při špatně provedeném sušení mohou být negativní, a nenávratně tak zničit celý lot (část sklizně). V kávě v případě špatného sušení nacházíme fermentované až alkoholové tóny, kvas nebo dokonce hnůj. Na druhé straně, když je sušení provedeno tak, jak má být, suchá metoda přináší do šálku vždy ovocné chutě a krémové tělo.
- Nadmořská výška: 1.200 m n. m.
- Producent: Andrade Brothers