Zrnka, která naleznete v balení Brazílie MINASUL, udělají radost fanouškům tradičních čokoládových káviček. Pražírna The Roses vykouzlila kávu nasládlou a komplexní, kterou si můžete vychutnat samotnou či s mlékem. Mezi chuťové tóny, které šálek této výběrovky nabídne, patří čokoláda, nugát a sušených švestek.
Pěstování kávy v Brazílii začalo v 18. století, kdy byl v rovinatých pláních objeven určitý potenciál. Zpočátku se však káva používala pouze pro domácí spotřebu. Po několika desetiletích se její kouzlo ukázalo světu a rychle začala získávat celosvětový význam. A nyní je Brazílie největším světovým producentem kávy. Za toto postavení vděčí svému chuťovému profilu i rychlosti sklizně. Na rovinatých pláních probíhá rychlá mechanická sklizeň, která však kávové třešně spíše šetří. Tento problém začali řešit různí pěstitelé, například v Sul de Minas. Sul de Minas je největší oblastí pěstování arabiky v Brazílii, na kterou připadá téměř třetina celkové produkce arabiky v zemi. Zajímavé je, že do tohoto regionu lze vstoupit přes "kávový přístav" Santos. Farmy v Sul de Minas se rozhodly změnit problematický přístup ke sklizni kávových třešní a daly přednost inovaci v podobě jemnější metody sklizně zvané derriçadeira. Tento přístup má menší negativní dopad na kávové třešně a umožňuje pokrok ve sklizni kávy.
Třešně jsou ponechány po sklizni sušení a fermentaci na betonových podlahách, či vyvýšených afrických postelích. Třešně jsou při tom neustále otáčeny a prohrabovány, zakrývány před rosou a deštěm, aby nepodléhali plísním a hnilobám. Po třech až šesti týdnech se třešně přenesou do sil, kde odpočívají dalších 30 – 60 dní. Poté se již třesně oloupají, zrnka očistí, rozdělí dle kvality a velikosti a nasypou do jutových pytlů, připravené k exportu. Naturální metoda přináší v šálku plné hutné tělo a sladkost zralého ovoce a pralinek. Zároveň je šetrnější k životnímu prostředí, jelikož se při ní spotřebuje jen malé množství vody.
- Nadmořská výška: 1000–1300 m n.m.