Industra Coffee

4.5 / 5

O nás

Tel: +420 736 135 866
Adresa: Lazaretní
areál Zbrojovka
615 00, Brno–Židenice
Česká republika
Web: industracoffee.cz
Sociální:

Industra Coffee je vysněným projektem kávové power-dvojice, Petry Střelecké a Adama Obrátila, sídlící na okraji Brna. Petra a Adam spolu strávili spoustu času na zkušené v Londýně, kde se několik let pohybovali v pestré baristické a gastronomické scéně. Kafe v Brně pak začali servírovat před osmi lety, v době, kdy se tam místa s dobrou kávou dala spočítat na prstech jedné ruky. Začátkem roku 2021 jim stěhování kavárny, korona a brexit zamíchaly kartami natolik, že se rozhodli do toho praštit a začít si pražit ve vlastním! 

Začalo to nevinně. Adam jednou v létě prostě odletěl na brigádu do Londýna připravovat kávu do řetězce Costa Coffee. Potom vyrazil ochutnat kávu i do uznávaných londýnských kaváren a … a ono to tam chutnalo jinak! Nadchlo ho to tolik, že do toho „praštil“ a začal pracovat pro londýnské Taylor Street Baristas.

Během toho nezahálel a absolvoval kurzy Jeremyho Challendera v Prufrock Cofee a Bena Kaminského v londýnské pražírně Square Mile Coffee Roasters.

Adam si vytvořil dobrou reputaci v kávovém světě, jak u nás, tak v zahraničí! Umístil se jako druhý v britském šampionátu v přípravě aeropressu, a v soutěži Czech Barista Championship se pak umístil v roce 2013 třetí a další rok čtvrtý včetně vítězství v podobě nejlépe připraveného cappuccina. V roce 2018 pak vybojoval druhé místo mezi českými baristy.

Petra mezi tím vyrazila do Londýna za Adamem, protože v jednom kuse nemluvil o ničem jiném než o kávě. I ona si našla práci v kavárně a na kávovou scénu londýnských špiček ji také dovedla komunita lidí kolem legendární kavárny Prufrock Coffee pánů Gwilyma Daviese a Jeremyho Challendera.  V Prufrocku pomohla rozběhnout kuchyni a byla odpovědná za její provoz. Současně se zdokonalovala v přípravě kávy a nakonec působila v Prufrocku jako baristka.

Petra třikrát vyhrála Czech Brewers Cup. Na World Brewers Cup v roce 2017 v Budapešti se jako jediná žena na světě probojovala do finále.

V Industře neustále sledují světové trendy a jejich znalosti zúročují jak v kavárně, tak v kávových soutěžích, a nově i ve své vlastní pražírně. V roce 2016 navštívili kávové farmy v Salvádoru a Hondurasu, aby vám mohli lépe přiblížit, jakým způsobem se káva pěstuje, sbírá, třídí, suší, hodnotí a prodává. Kavárny i jednotlivce také školí, porotcují zahraniční baristické soutěže a věnují se organizování food akcí typu Restaurant Day. Dobrá káva a jídlo přece patří dohromady.