Jestli je něco největším nepřítelem upražené kávy, tak mimo tepla a světla i vzduch. Upražená zrníčka totiž na vzduchu ochotně oxidují, čímž se mění jejich chuťový profil a ztrácejí své aroma. Na druhou stranu, při pražení se v zrnech uzavře velké množství oxidu uhličitého, které postupně uniká (proto je třeba po pražení kávu nechat nejprve odpočinout, než si ji připravíme). Oba tyto problémy elegantně vyřeší vakuová dóza!
Vakuová dóza od Timemore funguje na základě pumpování. Tzv. nasypete zrnka (nebo sušené plody, oříšky,..), uzavřete, stlačíte několikrát uzávěr, aby se vypustil přebytečný vzduch a máte hotovo.
Parametry:
- Objem: 400 ml má kapacitu pro cca 150 gramů kávových zrnek
- Materiál: sklo
- Těsnění: silikonový okraj, ventil