Toužíte po studeném nápoji, který vám zpříjemní horké letní dny? Seznamte se s tímto nitro cold brew od pražírny Rocket Bean Roastery! Tento osvěžující krémový lektvar je složen z promyté kávy, která pochází z Keni. Cold brew bylo vyrobeno pomocí inovativní technologie Hard Tank a zároveň byla vzápětí přidaná kapka tekutého dusíku, díky které je cold brew neuvěřitelně jemné a krémové. Dejte sbohem nudným nápojům a přivítejte tekuté zlato v plechovce!
Mycí stanice Karimikui se nachází v oblasti Kirinyaga na jižní vysočině hory Mount Kenya, kde červená sopečná půda a dobré rozložení srážek poskytují příznivé prostředí pro pěstování kávy. Tato promývací stanice funguje již více než 50 let a v současné době přijímá kávové třešně od přibližně 2200 drobných pěstitelů. V regionu převládají odrůdy SL28, SL34 a Batian, které se pěstují na malých farmách o průměrné velikosti 0,1 hektaru. Tyto malé farmy leží ve vesnicích Gituba a Kithure, které se nacházejí v nadmořské výšce 1600 až 1700 m n. m. Většina těchto zemědělců pěstuje na stejných farmách také čaj. Chovají hospodářská zvířata pro výživu a organická hnojiva, která používají na plodiny.
Při promyté metodě třešně nejprve projdou loupačkou, která odstraní slupku i dužinu. Zbývající zelená zrníčka s pozůstatky dužiny se poté fermentují několik hodin, aby se snadněji oddělila právě zbývající dužina. Po fermentaci se zrna omývají vodou, aby se odstranily zbytky cukru. Káva se poté suší na slunci na betonových plochách nebo vyvýšených postelích. V některých případech se používají mechanické sušičky, pokud venkovní podmínky nejsou vhodné. Výsledná káva zpracovaná touto metodou má čistší chuť, vyšší aciditu a výrazné ovocné tóny.