Jak dlouho dokážete mluvit o jediném espressu? Nám to trvalo 6 měsíců. Bylo nás hodně. Kvůli absolutní korektnosti textů jsme spolupracovali s profesorem Slovenské technické univerzity a po nocích vedly dlouhé rozhovory. Koncentrát informací jsme seřadili do osmi lineární jdoucích kapitol které vás postupně provedou historií, složením zrna, chutí, chemií vody, espresso strojem, teorií přípravy a statistikou.
Moderní bible profesionálního baristy nebo průvodce galaxií pro začínající nadšence bez zbytečných keců na vyplnění stran. Ponořte se do skutečného světa baristiky, ve kterém si nikdo netroufne říct, že mu rozumí nejlépe.
Seznam kapitol:
1. Nesnesitelná lehkost pití
2. Zrno a jeho složení
3. Chuť
4. Voda
5. Espresso stroj
6. Teorie přípravy espressa
7. Espresso statistika
8. Jedinečnost momentu
X. Espresso slovník
- Autor: Adrián Krišák
- Rok vydání: 2018
- Vazba: Paperback
- Počet stran: 114
- Jazyk: slovenský jazyk
- ISBN: 978-80-570-0187-4