Dejte šanci tradičnímu tureckému způsobu přípravy kávy. Tato ručně vyráběná měděná džezva pochází přímo z Turecka. Byla vyrobena tradiční řemeslnou metodou a díky svému měděnému provedení má vysokou tepelnou vodivost. Pokud zvolíte tuto, můžete se těšit na 200 ml pravé turecké kávy připravené tradičním tureckým způsobem.
- Objem: 200 ml
- Materiál: měď, cín, rukojeť slitina
- Země původu: Turecko
- Rozměr: průměr 8,4 cm
Návod k přípravě tradiční turecké kávy aneb džezva (cezve ibrik):
Džezva (Cezve ibrik) je velmi jednoduchý nástroj pro přípravu tradiční turecké kávy. Doba přípravy by neměla přesáhnout více než 3 minuty. Doporučujeme použít 6 gramů kávy na 50 ml vody.
- Základem je čerstvá výběrová káva namletá na velmi jemnou velikost, skoro pudr.
- Vaši novou měděnou džezvu položte na zdroj tepla a naplňte s 2/3 studenou vodou.
- Vodu oslaďte cukrem (nebo kardamomem) a nasypte svou čerstvě namletou kávu.
- Jakmile začne káva pěnit, odstavte ji a jemně sklepněte. To opakujte ještě 2 krát.
- Kávu servírujte ihned po posledním sklepnutí.