Jestli je něco největším nepřítelem upražené kávy, tak mimo tepla a světla i vzduch. Upražená zrníčka totiž na vzduchu ochotně oxidují, čímž se mění jejich chuťový profil a ztrácejí své aroma. Na druhou stranu, při pražení se v zrnech uzavře velké množství oxidu uhličitého, které postupně uniká (proto je třeba po pražení kávu nechat nejprve odpočinout, než si ji připravíme). Oba tyto problémy elegantně vyřeší vakuová dóza.
Americká společnost Ankomn přišla s novým inovativním přístupem k tvorbě vakua - s pomocí tzv. Turn-N-Seal. Jednoduchým pootočením víčka se z nádoby okamžitě vysaje vzduch i vlhkost a umožní tak zůstat potravinám dlouho čerstvé. Dóza garantuje minimálně 50 000 opakovaných vytvoření vakua, tedy při použití jednou denně vám vydrží alespoň necelých 14 let! Dále je stoprocentně nepropustná pro jakékoliv vůně a tekutiny, ať už budete v dóze skladovat kávu, čaj, či syrečky, zvenku nic nepoznáte.
K tvorbě této dózy byl využit BPA-free plast, certifikovaný pro styk s potravinami. Tato nádoba je navíc držitelem cen IF Design Award a Red Dot Design Award z roku 2016. Už si běžíte pro svou dózu?
Parametry:
- Objem: 1200 ml
- Materiál: BPA-free plast
- Údržba: mýt pouze v ruce, nemýt v myčce