Výběrová káva WHAT THE FUNK espresso blend - barrel aged edition z polské pražírny HAYB Specialty Coffee je charakteristická tóny jahod, ananasu a bourbonu.
Stejné, ale jiné. Znáte ten pocit, když vám něco zní povědomě, ale mnohem lépe? Když nás hlasy lidí přesvědčily, abychom obnovili téma Barrel Aged Espresso, přemýšleli jsme, co udělat tentokrát. Nechtěli jsme takhle bláznit, dokud to nebolí - je to přece espresso a má být dobré! Také jsme nechtěli opakovat, protože to je nuda. Zvolili jsme prostřední možnost. A víte co, TOHLE JE TO (což znamená, že je to ta přechodná varianta a že jsme se trefili).
Znovu jsme se pustili do What The Funk - možná si vzpomínáte, že jsme něco podobného už jednou dělali - ale jinak. Namísto zrání obou káv a jejich míchání se "standardními" verzemi jsme do sudu hodili jen jednu. To je směs, kterou jsme vymysleli: 50 % kávy zrající v sudech pro spoustu vanilky a rafinované chuti + 50 % šťavnaté a velmi sladké kávy pro vytvoření těla a ovocnosti. No plán připraven, pak provedení.
Z pivovaru Artezan jsme si vyzvedli skvělý, velmi klasický sud po bourbonu a imperiálním stoutu - klasika. Zasypali jsme ji promytým etiopským Sidamem - jak bylo zamýšleno, jako provázek. Zrno jsme drželi ještě déle než obvykle - a takový pokus, aby se neřeklo, že už jsme v zajetých kolejích. Po vypálení jsme smíchali (50/50 - zde opět procedurálně) s etiopským přírodním olejem z oblasti Guji.
Složení blendu:
- 50% Etiopie Guji - naturálně zpracovaná
- 50% Etiopie Sidamo - promytá, Barrel Aged