Po limitované Kathakwě přichází o něco umírněnější Gatina, ale o nic méně zajímavá! Zaujala tě její senzorika? Nás taky! Kombinace chutí by se dala připodobnit k milkshaku z tropického ovoce s lehce grepovou dochutí. Na to, že je tenhle lot z první vlny sklizní na tento rok, si pořád drží skvělou formu!
Pořád platí, že kávy z Kenyi obsahují vyšší množství kyseliny fosforečné, což je látka, která je pevně zakořeněná v DNA každého z nás. A za druhé je to proces zvaný “soaking”. Poté, co se káva promyje, dokončí proces fermentace a vymyjí se poslední zbytky dužiny ze zrn, káva se znovu ponoří pod hladinu čisté vody na dalších 24 hodin. To přiměje aminokyseliny a bílkoviny se dál rozvíjet a dosáhne se tak vysoké acidity a plných ovocných chutí.
- Farma: Mugaga Co-op.
- Zpracovatelský závod: Gatina
- Sklizena: říjen - prosinec 2016
- Odrůda: SL 28 & SL 34 - Peaberry
- Nadmořská výška: 1800 m.n.m.