India BALMAADI ESTATE

od Coffee Source

5.0(4x recenze)
296 Kč vč. DPH
Skladem > 5ks

Typ balení:

     
Pražírna
Coffee Source
Krajina
Indie
Region
Nilgiris
Chuťový profil
Mandle, Med, Sušené ovoce
Stupeň pražení
Světlý
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, Espresso, French Press, Hario V60, Mokka konvička, Vacuum Pot
Způsob zpracování
Suché (natural - unwashed)

Káva pocházející z této farmy byla oceněna cenou Flavor of India, Fine cup award 2004 jako nejlepší káva z Indie a též jako nejlepší arabika z regionu Nilgiris. Káva je pěstována dle principů biodynamického zemědělství.

Většinou je Indická odrůda Kent velmi agresivní, ale tahle je požehnána sladkým karamelovým závěrem a komplexním tělem, jenž vyzvedává tuto kávu nad ostatní z Indie. Suché aroma se vyznačuje sladkou květinovou vůní. V mokrém aroma naleznete slad, skořici pepř, zemitost lesní půdy. V šálku je výrazná, ale příjemná citrusová kyselost, lze v něm najít chuť pečeného koláče a broskví. Tělo je střední dáno zpracováním kávy jenž bylo provedeno suchou cestou. Doznívání je dlouhé a měkké.

Další kávy od Coffee Source

Honduras ANASTACIO ARGUETA
Keňa MUTWEWATHI
Degustační balíčky Coffee Source

Zákazníci také nakoupili

merchant
merchant
merchant
merchant
merchant
merchant

Hodnocení (4x)

Hodnocení celkem
5.0 / 5
Doporučuje
100%
4 z 4 uživatelů
Jiří ověřený zákazník před 2 týdny
Hodnocení: Doporučuje produkt
Za normálních okolností je Indie známá leda monsooned kávou, která je též velmi dobrá (tedy když to někdo dobře udělá). Pak tu máme robustu, která až na vyjímky je na hranici pitelnosti. Nu a pak je tu tato káva. Nádherně intenzivní vůně, chuť která...Více
Tereza ověřený zákazník 2. Březen
Hodnocení: Doporučuje produkt
Nějlepší Indie jakou jsem pila. Velmi příjemná nasládlá chuť. Připravováno v Aeropressu a V60.
Broněk 2. Duben
Hodnocení: Doporučuje produkt
Velice příjemná ovocitá káva.
Zobrazit všechny recenze

Diskuze

Celkem dotazů
0
0 odpovědí

O farmáři

Farmář
Unnamalai Thiagarajan
Země
Indie
Region
Nilgiris
Město
Gudalur
Nadmořská výška
1200-1800
Odrůda
Kent
O farmáři
Tato káva je ze sklizně 2016 a je kontraktována přímo s farmářem. Tento obchod je 100% fair!!!! Nejde o nákup nějakého loga, ale skutečné vynikající kávy od lidí, kteří dávají do produkce kávy celou svou duši a um. Káva je pěstována hinduisty, kteří se věnují své práci v pokoře a s respektem k prostředí ve kterém žijí. Šálek kávy z Balmaadi vám napoví více než tato slova. Balmaadi estate se nachází v regionu Nilgiris nalézaícím se v jižní části státu Tamil Nadu v Indii. Farma je součástí skupiny plantáží O'Valley, založených před 150 lety podnikavým skotem, Johnem Ouchterloneym. Tato oblast je domovem mystického kmene Toda (mnozí tvrdí, že jde o ztracený Řecký regiment Alexandra Velikého) V Baalmadi se pěstuje káva, čaj, kardamon a stevia v nadmořské výšce 1200-1800 metrů nad mořem. Káva v Balmaadi roste nejvýše z okolních plantáží. Keře se pěstují ve stínu původních stromů “shola” a ostatních jako ficus, albizzia, cedr. Po západu slunce je farma útočištěm pro divoká zvířata a na usedlosti se drží klid, aby zvířata nebyla rušena. Údolí je plné života, nedotknuté lidskou činností a je potřeba ho chránit před znečištěním používáním chemikálíí a moderních zemědělských technologií. Na farmě se používají pouze staré metody doplněné o Biodynamické postupy doporučené Rudolfem Steinerem. Když přijde Listopad, začíná sklizeň. Sklízí se pouze uzrálá zrna, ručně. Zrna jsou loupána, fermentována, máčena a sušena na slunci na stolech. Naše káva je zpracována suchou cestou natural. V žádném bodu zpracování, nejsou používány chemikálie. Pomalu schnoucí zrna v pergamenové slupce jsou balena do juta pytlů ve kterých vyčká při teplotě okolí na finální zpracování na čistou kávu. Baalmadi je malý producent vysoce kvalitní organické vysokohorské arabiky. Přísné standardy kvality jsou střeženy kávovými laboratořemi Bangalore a IMO, Switzerland, kteří jsou garanty kvality. Všichni v Balmaadi jsou vzděláváni v metodách pěstování organických plodin. Uvědomují si svou jedinečnost v porovnání s moderními konvenčními metodami a jsou rádi za hodnotu, kterou jim přináší jejich práce do života.