Další premiéra je tady! Za prvé je to fakt, že kávu z Conga jsme ještě v line-upu neměli a za druhé, že jsme se rozhodli vyzkoušet spolupráci s novým importérem z Belgie. Při procházení jejich stránek a blogu nás hned zaujal jejich příběh a přístup. Doporučuji se prokliknout a přečíst si článek sami. Píše se v něm o návštěvě oblasti Kivu, tamních podmínkách, o tom jak se dříve pašovala káva do Ugandy kvůli nižšímu zdanění a o tom, že tohle je vůbec první z několika lotů, které mají transparentní původ a farmáři navíc dostávají zaplaceny prémie na základě kvality. Sladký happyend a šťavnatá káva!
- Zpracovatelský závod: Kaghando
- Oblast: sever oblasti Kivu, východní Congo
- Sklizena: únor - červen 2017
- Export: srpen - prosinec 2017
- Odrůda: Bourbon, Catuai, Ruiru11
- Zpracování: Washed
- Nadmořská výška: 1640 m.n.m.
- Importér: Cup-A-Lot