Colombia SAN ALBERTO

od Icástico Caffe

Cena: 220 Kč vč. DPH
Momentálně vyprodáno
Pražírna
Icástico Caffe
Krajina
Kolumbie
Region
Buenavista
Chuťový profil
Kakao, Lískové oříšky, Sirup
Stupeň pražení
Světlý
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot
Způsob zpracování
Promyté (washed)
Popis produktu

San Alberto je kolumbijská kávovníková farma, která se nachází v Buenavista v Quindio. Půda je zde převážně vulkanická a oblast má stabilní teplotu mezi 18 až 23 ° C po celý rok. Hacienda San Alberto má okrem jiného certifikaci UTZ jako vodítko pro správu a zemědělské postupy.

Kávovníkové třešně jsou před přesunem do promývacích nádrží selektovány ručně (Fine Selection). Po promytí jsou sušeny horkým vzduchem v 5 metrů vysokých věžích. Nesmírně důležité v tomto procesu je angažovanost nočních pracovníku, kteří nesmí tento proces urychlit. Po osmnácti až dvaceti hodinách, kávovníkové zrno dosáhne požadované hodnoty vlhkosti 11%. Dále je kávovníkové zrno uloženo v tzv. grainpro pytlích. Jde o dodatečné opatření na ochranu kávy před relativně vysokou vlhkosti v této oblasti. Vaky jsou uskladněny na klidové období osmi dnů, aby se zrno stabilizovalo. V dalším kroku přichází do akce produkční tým José Jaira, který odešle vzorek pro vyhodnocení jak do Almacafe, tak do vlastní laboratoře. Na základě výsledků cuppingu tým rozhodne, zda výběr odpovídá protokolu pro Fine Selection.

  • Hodnocení
  • Diskuze
  • Zákazníci také nakoupili
Hodnocení celkem
0.0 / 5
Doporučuje
0%
0 z 0 uživatelů
Celkem dotazů
0
0 odpovědí
Farmář
Juan Pablo Villota
Farma
San Alberto
Země
Kolumbie
Region
Buenavista
Nadmořská výška
1500 - 1600 m.n.m
Odrůda
Castillo
O farmáři

San Alberto je kolumbijská kávovníková farma, která se nachází v Buenavista v Quindio. Půda je zde převážně vulkanická a oblast má stabilní teplotu mezi 18 až 23 ° C po celý rok. Hacienda San Alberto má okrem jiného certifikaci UTZ jako vodítko pro správu a zemědělské postupy. Kávovníkové třešně jsou před přesunem do promývacích nádrží selektovány ručně (Fine Selection). Po promytí jsou sušeny horkým vzduchem v 5 metrů vysokých věžích. Nesmírně důležité v tomto procesu je angažovanost nočních pracovníku, kteří nesmí tento proces urychlit. Po osmnácti až dvaceti hodinách, kávovníkové zrno dosáhne požadované hodnoty vlhkosti 11%. Dále je kávovníkové zrno uloženo v tzv. grainpro pytlích. Jde o dodatečné opatření na ochranu kávy před relativně vysokou vlhkosti v této oblasti. Vaky jsou uskladněny na klidové období osmi dnů, aby se zrno stabilizovalo. V dalším kroku přichází do akce produkční tým José Jaira, který odešle vzorek pro vyhodnocení jak do Almacafe, tak do vlastní laboratoře. Na základě výsledků cuppingu tým rozhodne, zda výběr odpovídá protokolu pro Fine Selection.