San Alberto je kolumbijská kávovníková farma, která se nachází v Buenavista v Quindio. Půda je zde převážně vulkanická a oblast má stabilní teplotu mezi 18 až 23 ° C po celý rok. Hacienda San Alberto má okrem jiného certifikaci UTZ jako vodítko pro správu a zemědělské postupy.
Kávovníkové třešně jsou před přesunem do promývacích nádrží selektovány ručně (Fine Selection). Po promytí jsou sušeny horkým vzduchem v 5 metrů vysokých věžích. Nesmírně důležité v tomto procesu je angažovanost nočních pracovníku, kteří nesmí tento proces urychlit. Po osmnácti až dvaceti hodinách, kávovníkové zrno dosáhne požadované hodnoty vlhkosti 11%. Dále je kávovníkové zrno uloženo v tzv. grainpro pytlích. Jde o dodatečné opatření na ochranu kávy před relativně vysokou vlhkosti v této oblasti. Vaky jsou uskladněny na klidové období osmi dnů, aby se zrno stabilizovalo. V dalším kroku přichází do akce produkční tým José Jaira, který odešle vzorek pro vyhodnocení jak do Almacafe, tak do vlastní laboratoře. Na základě výsledků cuppingu tým rozhodne, zda výběr odpovídá protokolu pro Fine Selection.