Káva se sladkým a květinovým aroma s lehkými citrusovými tóny. V šálku se projeví jemná kyselost kabosu (sladký citron z Japonska) a pomela, sladká vůně borůvek a ostružin, která v dochuti ustoupí hedvábné hořkosti bílého čaje a hořké čokolády.
Výběrová káva Lang Biang je dvakrát promytá káva a byla vyrobena Jan Lim a jejím manželem Marianem Takačem v Dalatu ve Vietnamu. Káva Lang Biang nese podpis Mariana Takače jako žádná jiná .Jeho vlastní oblíbená káva je dvakrát fermentována ve vodě podle metody hojně používané ve východní Africe. To jí dodává mimořádně čistý a komplexní charakter, který popírá všechny předsudky o vietnamských kávách. Pěstuje se na úpatí pohoří Lang Biang v údolí, které Unesco nedávno prohlásilo za zónu bez skleníků. Je to velký krok k zachování pěstování kávy v Lang Biangu, kde se investoři snaží vykoupit zemědělskou půdu pro pěstování květin a jahod.
Proces zpracování:
- Zrna jsou vytlačena z třešní. Poté se nechají 36 hodin fermentovat. Po této první fermentaci se zcela promyjí.
- Následně se káva namáčí 24 h v čisté vodě (proto se keňskému způsobu zpracování říká také "dvakrát promytá").
- Zrna se poté suší na slunci a v sušárně. V závislosti na počasí asi 2 týdny.
- Nadmořská výška: 1 500 - 1650 m n. m.
- Sklizeň: 2022
- Producent: Zanya