Tuto kávičku od slovenské pražírny Concept Coffee Roasters určitě musíte vyzkoušet, pokud milujete kávu s opravu plným tělem a příjemnou aciditou. Tato naturálně zpracovaná káva z Ugandy nabízí přijemně acidní tóny vína, šťavnaté a ovocné tóny peckového ovoce společně s sladkými tóny čokolády. Dopřejte si unikátní zážitek, který probudí vaše smysly a potěší vaše chuťové buňky.
Mlýn Kihuhire se nachází v nadmořské výšce 1 300 m n. m. a zaměstnává přibližně 85 lidí, v nejrušnějším období sezóny až 200 zaměstnanců. Stanice provozuje program výroby organického hnojiva, které se skládá ze 100 % z kávové dužiny. Ta se v současné době vrací zpět zemědělcům a mísí se s krmivem pro slepice, čímž se na farmě mění v hnojivo. Zemědělci také používají vápenec a plevel "phragmites" k čištění znečištěné vody. Farmy, které dodávají třešně do promývací stanice, se nacházejí v nadmořské výšce 1 300 až 2 000 m n. m., přičemž většina z nich je v nadmořské výšce nad 1 500 m n. m. Farmy mají obvykle v průměru 700-800 stromů.
Naturální metoda je často používána v oblastech s nedostatkem vody, zejména v Africe a v suchých oblastech Latinské Ameriky, například v Brazílii. Při suchém zpracování jsou třešně rozprostřeny na betonových plochách nebo postelích a suší se na slunci nebo pomocí sušiček. Káva se pravidelně otáčí, aby se zabránilo plísním a nežádoucí fermentaci. Po dokončení sušení se mechanicky odstraní slupka v tzv. dry millu. Suché zpracování přidává kávě charakteristické chuťové prvky, které nezávisí na odrůdě ani terroiru. Správně provedené sušení přináší do šálku ovocné tóny a krémové tělo.
- Nadmořská výška: 1300 - 2000 m n. m.