Thajsko SIRINYA

od Naga Coffee

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Naga Coffee
Země původu
Thajsko výběrová káva Thajsko
Region
Moe Suai
Odrůda
Bourbon, Catimor, Cattura
Použití
Omni (vhodná na filtr i espresso)
Způsob zpracování
Anaerobní
Chuťový profil
Asijská hruška, Květiny, Sušené švestky
Stupeň pražení
Střední
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Moka konvička, Vacuum Pot, Espresso

Nechte se vtáhnout skrz Naga Coffee pražírnu do kouzelné chuti kávy Sirinya, skutečného pokladu z bývalého království Lanna. Tato káva, pocházející z thajské provincie Chiang Rai, vás zavede na nezapomenutelnou chuťovou cestu, na níž objevíte unikátní spojení vůní a chutí. Připravte se na gurmánský zážitek, kde hlavní role hrají asijská hruška, sušená švestka a květinová symfonie z bezu a fialek. V espressu navíc ucítíte zvláštní příchuť granátového jablka.

Farma Sirinya, umístěná mezi malebnými horami Chiang Rai, je rodinný podnik, jehož součástí je kávová farma, pražírna a kavárna. Pod vedením Oil a Goh Chaosuwanwilai, Sirinya klade důraz na udržitelné hospodaření a spolupráci s komunitami v Doi Chang. Jejich cesta za dokonalou kávou začala přechodem z pěstování opia, které bylo v oblasti rozšířeno více než století, na pěstování kávy. Tento krok, podpořený vládou a neziskovými organizacemi, proměnil Thajsko v úspěšný příklad alternativního rozvoje. Díky více než čtyřicetiletým zkušenostem v oblasti kávy, Goh a Oil předávají své znalosti ve všech aspektech produkce specializované kávy – od kvality půdy až po konečné zpracování. Sirinya Coffee je tak nejen podnikem, ale i symbolem udržitelné a komunitní produkce kávy, která spojuje tradici, inovaci a excelenci.

Zpracování kávových třešní na farmě Sirinya je pečlivý a inovativní proces. Po výběru nejlepších třešní prochází tyto plody anaerobní fermentací v plastových barelech s místními kvasinkami, aby se udrželo kontrolované pH mezi 3,5 a 4,0 pro správnou úroveň mikrobů. Následuje proces tzv. červeného honey zpracování a sušení na slunci na venkovních stojanech do dosažení vlhkosti 15-20 %, poté následuje pomalé sušení v teplotně kontrolované stanici, dokud vlhkost nedosáhne 10-12 %. Tento pečlivý proces zajišťuje, že z kávových třešní se stane rafinovaný a vysoce kvalitní produkt, který v sobě nese výjimečnou chuť a aroma. Termín „Ripasso“, převzatý z italštiny, odkazuje na techniku druhé fermentace používanou ve vinařství a v tomto kontextu zdůrazňuje unikátní přístup k zpracování kávy, který přináší nezapomenutelný zážitek z každého šálku.

  • Nadmořská výška: 1450 m n. m.

Zákazníci také nakoupili

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5352 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice