Thajsko SIRINYA - koji

od Naga Coffee

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Naga Coffee
Země původu
Thajsko výběrová káva Thajsko
Region
Thajsko - Chiang Rai
Odrůda
Bourbon, Catimor, Caturra
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Experimentální
Chuťový profil
Oříšková čokoláda, Saké, Sušené jujube, Třešně
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Káva zpracovaná speciálním japonským způsobem Koji v šálku připomíná slunné Thajsko s křišťálově čistou vodou. V charakteristikách najdeme saké, sušené jujube, třešně a oříškovou čokoládu. Naprostá divočina, která nesmí uniknout žádnému fajnšmekrovi!

Společnost Sirinya Farm, která se nachází v provincii Chiang Rai na severu Thajska, založili v roce 1999 manželé Oil a Goh Chaosuwanwilai, kteří začali pěstovat kávu Arabica na malém pozemku. V průběhu let se farma rozrostla v úspěšný rodinný podnik, který se specializuje na produkci vysoce kvalitní kávy Arabica. Farma při produkci kávy používá ekologické a udržitelné metody pěstování, přičemž dbá na ochranu přírodního prostředí a dodržování sociálních a etických norem.

Koji je tradiční japonský postup, který zdokonalil biolog Koichi Higuchi a při němž se do spařené rýže naočkuje druh plísně Aspergillus oryzae. Při výrobě kávy se koji používá ke kvašení kávových třešní, aby se zlepšila jejich chuť a aroma. Tento proces probíhá tak, že se cukry v třešních rozkládají na jednodušší sloučeniny, přičemž vznikají kyseliny mléčná a octová a etanol. Výsledkem je komplexnější chuťový profil výsledné zrnkové kávy s tóny ovoce, ořechů a koření. Předpokládá se, že proces koji také zlepšuje rovnováhu kyselin v kávě, což vede k jemnějšímu a příjemnějšímu šálku. Používání koji při výrobě kávy je však poměrně neobvyklé a jedná se o speciální proces, který se obvykle používá při řemeslné nebo špičkové výrobě kávy.

Zralé kávové třešně se ručně sbírají, myjí a třídí. Poté se rozdrcená koji smíchá s třešněmi ve velkém mělkém sudu pokrytém bílou látkou. Tato směs se míchá každých 6 až 8 hodin po dobu 48 hodin, poté se směs fermentuje anaerobně (bez přístupu kyslíku) po dobu 2 dnů. Na konci tohoto procesu se káva suší na afrických postelích. 

  • Nadmořská výška: 1 450 m n. m.
  • Sklizeň: 2022
  • Producent: Sirinya Coffee

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5364 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice