Výběrová káva Thajsko CHIANG RAI z belgické pražírny Naga Coffee je charakteristická tóny tropického ovoce, červeného hroznového vína a tamarindu.
Doi Pangkhon je sdružení 300 zemědělců působících v hornaté provincii Chiang Rai v severním Thajsku. Tito zemědělci patří do kmene Akha Hill a kávu v tomto regionu pěstují téměř 40 let. Díky půdě velmi bohaté na minerály a téměř dokonalému podnebí dodávají jejich odrůdám kávy překvapivé chuťové profily. To přimělo Atu a Pupae, sourozence a pěstitele kávy třetí generace, aby aktivně hledali specializované kupce pro své mikro šarže. Od roku 2016 lze díky vývozci Beanspire ochutnat kávu i mimo jejich hranice. Exportér, který je důvěryhodným partnerem, poskytuje lepší kontrolu nad zpracováním kávy a zlepšuje infrastrukturu v místě. Pěstitelé kávy kmene Akha jsou velmi mladí, většinou mezi 25 a 35 lety. Kávové třešně jsou ručně sbírány a zpracovávány stejně jako v Keni. Třešně se drtí, fermentují na čerstvém vzduchu po dobu 12 hodin, poté se mokré fermentují po dobu 18 hodin, následně se promývají v horské vodě a suší na slunci na vyvýšených bambusových postelích. Vše končí ručním tříděním, aby byla zaručena kvalita.
- Farmář: Doi Pangkhon
- Nadmořská výška: 1.250 - 1.500 m.n.m.
- Sklizeň: 2020 - 2021