Sladká káva z Tanzánie to je novinkou pražírny Candycane Coffee. V chuti jemná acidita zelené hrušky, koření a kakaa. Jednoduchá a krásně čistá káva na celodenní popíjení.
Tento plně promytý lot kávy Isaiso AB si v pražírně vybrali právě kvůli jeho sladkosti, plnosti a čistoté chuti v šálku. Je to opravdový skok v kvalitě produkce výběrové kávy v Tanzanii. Oblast Mbozi, je známá pro svou jílovitou půdou a pěstováním různých variant odrůdy Bourbon. Právě tato kombinace je důvodem velmi sladkého a silného výsledného profilu kávy.
Malé zpracovatelské družstvo Isaiso AMCOS bylo založeno v roce 2018 a v současné době má 85 producentských členů. Vzhledem k malé průměrné velikosti farem (zejména na jihu země) je pro producenty členství v AMCOS velmi výhodné. Družstvo má centralizované rozvozové a zpracovatelské stanice, takže se producenti mohou plně věnovat pěstování. Kávy jsou po přijetí smíchány a třízeny podle kvality. Zpracované mikroloty jsou potom tvořeny pouze třešněmi nejvyšší kvality. Roční produkce tohoto družstva je přibližně 25 tun kávy.
Sklizeň začíná pečlivým ručním sběrem třešní v době jejich největší zralosti. Odstranění dužiny (tzv. depulpace) je prováděno ručně ihned po dodání. Zrnka jsou tříděna do 3 tříd podle kvality. Zrna první (nejlepší) kvality jsou fermentovány v nádržích s vodou po dobu 24-36 h. Po uplynutí této doby jsou přesunuty do promývacího kanálu, kde se káva namáčí dalších 8-12 h. Při tomto procesu je měněna voda každé 3 hodiny. Následně je káva přemístěna na vyvýšená lůžka, kde je, za pravidelného otáčení, sušena 7-10 dní. Tento proces dvojitého promývání, resp. fermentace, je typický pro Afriku.
- Nadmořská výška: 1 600 m n. m.