Tuto Rwandu od 19grams si rozhodně nebudete chtít nechat ujít. Tato káva v sobě skrývá neodolatelné chutě jahod, manga a javorového sirupu. Prostě ideální sladké kafíčko, vyzkoušejte ho i vy!
Společnost Simbi Washing Station založil v roce 2013 Abdul Rudahunga. Umožňuje farmářům v okolí regionu Huye zpracovávat jejich kávu. Do stanice Simbi Station, která v hlavní sezóně sklizně zaměstnává kolem 80 lidí, dodává svou kávu téměř 1500 mikrofarem. Je zde místo pro 300 tun kávových třešní, které se zpracovávají různými metodami. Od plně vypraných zrn až po přírodní kávové třešně sušené na slunci. Díky experimentálnímu a zároveň pečlivému zpracování vyrábí Simbi Station kávu vynikající kvality. Kávy Simbi byly několikrát nominovány na cenu Cup of Excellence.
Tato zrna byla zpracována naturální metodou. Při této metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 1 850 m n. m.