Výběrová káva Rwanda SIMBI z berlínské pražírny 19grams coffee je charakteristická tóny jahod, manga a javorového sirupu.
Rwanda se vyznačuje ideálními podmínkami pro pěstování kávy: vysoká nadmořská výška, pravidelné srážky, vulkanická půda s dobrou organickou strukturou. Drtivou většinu rwandské kávy produkují drobní zemědělci: zemědělců je přibližně půl milionu a jejich pozemky často nejsou o moc větší než jen jeden hektar na rodinu. Mycí stanici Simbi založil v roce 2013 Abdul Rudahunga a nachází se v okrese Huye v jižní provincii Rwandy. Téměř 1 500 malých farem dodává kávu na stanici Simbi, která během hlavní sklizňové sezóny zaměstnává přibližně 80 lidí. Je zde prostor pro 300 t kávových třešní, které se zpracovávají pomocí různých metod. Od plně promytých zrn až po naturálně zpracované kávové třešně sušené na slunci. Díky experimentálnímu a zároveň pečlivému zpracování poskytuje Simbi Station vynikající kvalitu. Kávy Simbi byly několikrát nominovány v soutěži Cup of Excellence.
- Farmář: Abdul Rudahunga
- Farma: Simbi Wash Station
- Oblast: Huye
- Zpracování: Naturální
- Nadmořská výška: 1850 m n.m.
- Odrůda: Bourbon
- Sklizeň: 2020