Výběrová káva Rwanda RUGALI ANAEROBIC z české pražírny Mima coffee roastery je charakteristická tóny jahod, bezinky a nugátu.
Chceš zažít chuťovou bombu? Tak to je přesně káva pro tebe! Káva je extrémně sladká s plným a lahodným tělem, kde nejvíce vyniká chuť čerstvě utržených jahod. V chuti se dále skrývá chuť bezinkového sirupu a hutného nugátu.
Odrůdou této kávy je červený Bourbon. Bourbon je nejslavnější z odrůd pocházejících z rodiny Bourbonu. Je to vysoká odrůda vyznačující se relativně nízkou produkcí, náchylností k mnohým chorobám ale vynikající kvalitou šálku. Francouzští misionáři přinesli bourbon z Jemenu na Bourbonský ostrov (nyní La Réunion) na počátku 18. století. Až do poloviny 19. století bourbon ostrov neopustil. Ale počínaje polovinou 19. století se tato odrůda rozšířila do nových částí světa, spolu s misionáři, kteří se stěhovali do kontinentální Afriky a Ameriky. Třešně této odrůdy mají často žlutou (Yellow Bourbon), nebo červenou barvu (Red Bourbon).
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 1550-1800 m n. m.