Výběrová káva Rwanda KIRAMBO z pražírny El Cafetero je charakteristická tóny borůvek, citronové marmelády a šlehačky.
Mycí stanice kávy Kirambo se nachází na kopci táhnoucím se až k břehům jezera Kivu. Stanice byla postavena v roce 2008, dlouhá léta byl její provoz nestabilní, protože majitel neměl finance na provozní kapitál a stanice byla každý rok pronajímána jiným lidem. Po celé ty roky neměli zemědělci partnera, který by jim poskytoval jakoukoli podporu nad rámec nákupu kávových třešní. Společnost RTC koupila Kirambo v roce 2017 a poprvé jej provozovala v sezóně 2018. Jen v letošním roce byli všichni zemědělci zaregistrováni k účasti na programech RTC pro zemědělce s dopadem na životní prostředí a na školeních k certifikaci. Vysoká kvalita kávy a otevřenost farmářů vůči inovacím v Kirambo umožnily společnosti RTC produkovat promytou a naturální kávu s vysokým hodnocením.
Proces u naturální metody se zdá být jednoduchý. Plody se utrhnou, položí se na slunce a suší se dokud nezmění barvu z červené na hnědou. Tato metoda je vhodná pro suché oblasti, kde slunce a teplo mohou vysušit semena uvnitř neporušené slupky. Vzhledem k tomu, že vyžaduje minimální investice, je metoda suchého procesu výchozí volbou i pro výrobu levné komoditní kávy. Ve vlhkých nebo mokrých oblastech je však neúspěšná. Pokud sušení neprobíhá dostatečně rychle, plody degradují, hnijí a nebo plesniví.
- Nadmořská výška: 1 545 m n. m.