Doručení do Vánoc: Doručenína adresu
Stíháme(1-3 pracovní dny)

Rwanda KILIMBI

od Coffee Source

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Coffee Source
Země původu
Rwanda výběrová káva Rwanda
Region
Nyamasheke
Použití
Omni (vhodná na filtr i espresso)
Způsob zpracování
Promyté
Chuťový profil
Černý bez, Limetka, Ostružina
Stupeň pražení
Střední
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Moka konvička, Vacuum Pot, Espresso

Výběrová káva Rwanda Kilimbi z pražírny Coffee Source s charakteristikou ostružin, bezy a limetky.

Letos již druhá skvělá Rwanda! Na zpracovatelské stanici Kilimbi si dali ohromnou práci se selekcí třešní a díky tomu vyprodukovali čistou a šťavnatou promytou kávu. Připomíná nám sladký ostružinový džem, ovocnou limetku a květinový černý bez.

Na zpracovatelské stanici Kilimbi produkují díky dobře nastavením procesům čisté a konzistentní kávy. Proto je toto místo, kde náš partner každoročně nachází jedny z nejlepších káv.

Všechny třešně jsou tříděny ručně několikrát během zpracování. Hned po ručním sběru se proberou nedozrálé a poškozené. Pak jsou třešně namočené v bazénech s vodou. V tomto bodu se odstraní tzv. „floaters“ - defektní třešně, které jsou lehčí a vyplují na povrch. Pak se třešně strojově zbaví dužiny a zůstanou obalené v pergamenu. Znova jsou zrna namočeny, tentokrát pořád v pergamenu a pravidelně se promíchávají. Díky promývaní ve vodních kanálech si kávová zrna zachovají čistou chuť a vytřídí se do různých kvalit dle hustoty. Největší hustotu mají zrna označena A1, která jsou zachycena v přihrádkách na dně už od začátku promývaní. Stupeň A1 a A2 jsou výběrové kávy a stupeň A3 a A4 jsou kávy komerční kvality. Mezi stupněm A1 a A2 kvalitativně rozdíl nemusí být žádný, jde o rozdíl v hustotě zrn.

Když jsou zrna v pergamenu vytříděna dle hustoty, jsou ještě jednou promyta ve vodě. Pak se přenesou na místo kde se znova vytřídí, hlavně od hmyzem napadených zrn, a následně se suší. Průměrná doba sušení na naše výběrové kávy je až 35 dnů.

  • Region: Nyamasheke
  • Zpracovatelský závod: Kilimbi
  • Lot: 18101
  • Nadmořská výška: 1600 – 1850 m.n.m
  • Odrůda: Bourbon
  • Zpracování: promytá metoda
  • Acidita: střední
  • Chuťový profil: ostružinový džem, bez černý, limetka

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5906 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice