Výběrová káva Rwanda KABYINIRO ze slovenské pražírny Diamond's Roastery je charakteristická tóny griotky, višní v čokoládě a vanilky.
Tato káva zrála u nás v pražírně v sudu z dubového dřeva ve kterém byla dříve slovenská whiskey. Pro tuto kávu jsme si zvolili způsob pražení omni roast. Proto jsou tato zrnka vhodná pro alternativní přípravy kávy, stejně jako pro klasické espresso. V Chuťově profilu můžete najít griotku, višně v čokoládě a vanilku.
Kávová odrůda Bourbon je přirozená mutace odrůdy Typica. Je vysoce kvalitní a středně výnosná káva známá svou sladkou chutí (pro některé karamelovou chutí). Má nízkou odolnost vůči listové rzi, dalším chorobám a škůdcům. Obvykle se pěstuje v Burundi, Rwandě a v celé Latinské Americe. V porovnání s Typicou má složitější chuťový profil.
- Nadmořská výška: 1950 m n. m.
- Zpracování: Barrel aged
- Sběr: 6/2021