Výběrová káva Rwanda JUICEBOX z belgické pražírny Wide Awake Coffee je charakteristická tóny mandarinek, limetek, brusinek a švestek.
Mahembe je mycí stanice ve rwandské oblasti Nyamasheke. Vlastní ji a provozuje Justin Musabyiama a sídlí na rodinné 8 hektarové farmě. Justin také kupuje třešně od okolních drobných pěstitelů. Tato oblast není tak známá pro kávu jako některé jiné části Rwandy, ale mnoho farmářů zde má pozemky ve velmi vysokých nadmořských výškách. V kombinaci s Justinovými organizovanými operacemi a kvalifikovaným zpracováním Mahembe důsledně produkuje jedny z nejzajímavějších káv zpracovaných promytou metodou, které pochází právě ze Rwandy.
Podnebí je po většinu sezóny ve Rwandě relativně chladné, což pomáhá řídit proces kvašení. V depulpačním stroji je odstraněna dužina a 70% vrstvy slizu. Káva se poté suší 10 až 12 hodin. Poté se zrnka třídí a promyjí v proývacích kanálech a poté se 16 hodin namáčí v nádržích s čistou vodou. Po tomto procesu jsou třešně převezeny na sušící stoly, kde se ještě ve stínu třídí, protože v takovém prostředí jsou vady snadněji viditelné. Na afrických postelích se dále suší po dobu až 21 dní, přičemž jsou během nejteplejších denních dob zakryty sítí, která tvoří stín a chrání také třešně před deštěm.
- Mycí stanice: Mahembe Washing Station
- Nadmořská výška: 1.900 m.n.m.