Pokud hledáte kávu s bohatým tělem a ovocnými tony, tak určitě nesmíte vynechat tuto Rwandu z pražírny Crankhouse Coffee. Šálek této kávy totiž v sobě skrývá chuť malin, pomeranče a coly, což vytváří jedinečnou chuťovou kombinaci pro každého, kdo rád zkouší nové a zajímavé chutě.
Mycí stanice Gasharu se nachází v blízkosti pohoří Rwanda Kongo Nil Mountain Chain a je jednou ze dvou mycích stanic od Gasharu Coffee. Pracují s 1650 drobnými farmáři z této oblasti a pěstují nejčastěji kávovou odrůdu Bourbon. Valentin Kimenyi obhospodařuje Gasharu poté, co převzal farmu v roce 1976, po svém otci. Ten zde zasadil své první kávovníky v 17 letech. V průběhu let vybudoval Gasharu do dnešní podoby a položil tak skvělý základ pro Valentina.
Odrůda Bourbon vznikla přírodní mutací z kávovníku Typica a stalo se tak na ostrově Réunion (v té době nazýván Bourbon). Zralé třešně odrůdy Bourbon bývají buď žluté, červené nebo v případě havajské mutace oranžové barvy. Bourbon je oblíbený především pro svou komplexní a čistou aciditu, která je doplněna výraznými sladkými tóny karamelu a čokolády.
Třešně používané pro tuto kávu jsou vybírány od jejich partnerů pěstitelů v nadmořské výšce nad 1700 m. Po roztřídění a splavení, aby se zajistila konzistentní a dobrá hustota zrn, procházejí 72 hodinovou anaerobní fermentací, aby se dosáhlo nejlepší vůně a chuti, jaké lze dosáhnout. Poté se suší na vyvýšených afrických záhonech po dobu 25 až 30 dnů. Nyamasheke je jedním z regionů, které Dave navštívil během své nedávné cesty do Rwandy, a během ní se setkal s Valentinem, majitelem společnosti Gasharu coffee, aby si s ním promluvil o budoucích vztazích a vývoji ve společnosti Gasharu.
- Nadmořská výška: 1610 - 2100 m n. m.