S radostí vám představujeme naši jarní specialitku Rwandu Ibisi espresso. Těšit se můžete na plnou chuť nektarinek, třešní a koření
Bernard Uwitije vlastní a provozuje dvě promývací stanice. První je Gitega Hills, která úspěšně fungovala už v prvním roce provozu, a druhou mycí stanici Ibisi. Původně se zaměřoval na zpracování klasické komoditní kávy, ale v roce 2015 investoval do obou stanic a přešel výhradně na zpracování kvalitní výběrové kávy. Kvalita na obou stanicích se rok od roku zlepšuje, a nyní jsou jeho kávy jedny z nejlepších v regionu. Stanice Ibisi vyprodukovala v roce 2018 kolem 790 tun kávy a spolupracuje s více než 2000 farmáři v blízkém okolí.
Až 45% těchto farmářů jsou ženy. Část příjmů, generovaných stanicí, se každý rok po splacení půjček vyplatí farmářům a farmářkám jako prémie za kvalitu a na podporu místní komunity. Díky těmto penězům si mohou farmáři a farmářky platit například zdravotní pojištění, školné pro své děti nebo modernizovat své domy.
Objednáním si Rwandské Ibisi si vychutnáte nejen vynikající espresso, ale zároveň podpoříte místní komunitu a farmáře, kteří se starají o vysokou kvalitu této jedinečné kávy.