Výběrová káva Rwanda Huye Mountain z brněnské pražírny Rebelbean Coffee Roastery je charakteristická tóny višní, oolongu a mochyně.
Rwanda a honey zpracování? Donedávna utopická představa, dnes už ale realita, která stojí za ochutnání! Do nabídky jsme vybrali rwandský červený bourbon, který byl zpracován právě metodou honey na soukromé zpracovatelské stanici Huye Mountain.
Majitelem stanice je místní David Rubanzangabo, který skupuje plně zralé a zdravé kávové třešně až od tisíce malých farmářů v oblasti Huye za prémiové ceny. Kromě toho se finančně podílí na podpoře místních farmářů v přístupu ke kvalitní zdravotní péči, malým půjčkám, ekologickým inovacím a ke vzdělávání.
Třešně jsou po příjezdu do stanice zbaveny defektů (floaterů) ve vodních nádržích, následně se mechanicky zbaví slupka, ale ponechá se většina dužiny (metoda honey), ve které se kávové zrna po dobu 25 dnů a za průběžného otáčení suší na afrických postelích.
- Producent: Huye Mountain station
- Oblast: Huye District, Jižní Rwanda
- Odrůda: Red Bourbon
- Zpracování: Honey
- Nadm. výška: 1600-2300 m.n.m
- Importér: Falcon Specialty Coffees
- Cuppingové skóre: 86