Výběrová káva Rwanda GATARE z pražírny Rebelbean je charakteristická tóny citrusové marmelády, višní a rooibosu.
Rwanda měla vždy skvělé podmínky pro pěstování kvalitní kávy jako vysoké nadmořské výšky, dostatek srážek, vulkanickou půdu a dostatek zkušeností se zpracováním zrn. Gatare je jedna z nejstarších zpracovatelských stanic v zemi a pravidelně se účastní i soutěží Cup of Excellence. Většina kávy v této zemi pochází od malých producentů, kteří se sdružují v družstvech a jejich káva se tak prodává pod jménem závodu, kde byla zpracována.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
Nadmořská výška: 1800 m.n.m.