Výběrová káva Rwanda BWENDA z české pražírny Dos Mundos je charakteristická tóny broskve, pomerančového likéru a karamelové sušenky.
Bernard Uwitije, rodák z jižní Rwandy, založil svoji první promývací stanici v roce 2016. Zde se naučil všechny procesy a postupy nutné pro zpracování kávy. V druhé stanici si osvojil konzistentní zpracování velkých objemů kávových třešní bez ztráty kvality. Třetí stanice, Bwenda, byla založena pro odloučené farmáře, kteří promývací stanici neměli v dosahu. Bwenda zpracovává kávové třešně na kvalitní výběrovou kávu a s rozšiřujícími službami zvětšuje i svoji kapacitu. Bernard vyvíjí různé programy na pomoc farmářům dodávajícím třešně do stanice, a tak zvyšuje konkurenceschopnost místní kávy.
- Oblast: Nyamagabe
- Promývací stanice: Bwenda
- Majitel: Bernard Uwitije
- Nadmořská výška: 1 700 m.n.n.
Doporučená příprava double espressa
- množství kávy: 18,5g
- výsledný objem: 45g
- čas extrakce: 25s