Výběrová káva Rwanda BWENDA 126 ze slovenské pražírny Mlsnacava je charakteristická tóny ostružin, pomeranče, cukrové vaty a medu.
Bernard Uwitije, rodák z jižní Rwandy, založil svoji první promývací stanici v roce 2016. Zde se naučil všechny procesy a postupy nutné pro zpracování kávy. V druhé stanici si osvojil konzistentní zpracování velkých objemů kávových třešní bez ztráty kvality. Třetí stanice, Bwenda, byla založena pro odloučené farmáře, kteří promývací stanici neměli v dosahu. Bwenda zpracovává kávové třešně na kvalitní výběrovou kávu a s rozšiřujícími službami zvětšuje i svoji kapacitu. Bernard vyvíjí různé programy na pomoc farmářům dodávajícím třešně do stanice, a tak zvyšuje konkurenceschopnost místní kávy.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích.Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Nadmořská výška: 1700 m n. m.