Výběrová bezkofeinová káva Peru WOLFINA z Skotské pražírny The Good Coffee Cartel je charakteristická tóny švestek, vanilky a hořké čokolády, s hutným a krémovým tělem.
Tato káva pochází z vesnice San Francisco v okrese Huabal, která je domovem pro více než 50 farmářských rodin. Nadmořské výšky této vesnice se pohybují od 1600 do 2000 m nad mořem, a hlavními pěstovanými odrůdami jsou Caturra a Catimor. San Francisco produkuje jedny z nejlepších a nejkonzistentnějších káv v této oblasti. Stejně jako je tomu ve většině severního Peru, sušící postele a stany stále nejsou příliš běžné a většina výrobců suší kávu na plachtových podložkách na zemi. Většina výrobců si kávu vybírá sama za pomoci rodiny a sousedů, a pak jí zpracovává a suší u sebe doma. Denní loty káv od výrobců z celé Cajamarca byla záměrně smíchána dohromady na základě profilu šálku, typického pro tento region. Všechny denní loty pocházejí z rané části sklizně ve vysokohorských oblastech, které byly zpracovány a vysušeny na farmách výrobců. Většina producentů v severním Peru má vlastní stroj na ruční rozvlákňování a fermentační nádrž, kde zpracovávají kávu před sušením na terase nebo na vyvýšených záhonech. Jakmile jsou kávy zpracovány, farmáři je doručí jako pergamen do skladu Falcon v Jaen. Zde se třídí, analyzuje obsah vlhkosti, praží a cupuje. Tento lot je směsí lotů z poloviny sklizně a je pojmenována podle místního výrazu pro koš, který výrobci používají ke sběru třešní při sklizni.
Tato káva prošla procesem "sparkling water decaf" procesem. Tento zcela přírodní způsob jak vyjmout kofein lze klasifikovat jako „organický“ kvůli minimálnímu použití chemikálií. Jde o šetrný, přírodní a organicky certifikovaný proces a dobrá kofeinová selektivita oxidu uhličitého zaručuje vysokou úroveň retence dalších kávových složek, které přispívají k chuti a aroma.
- Farma: San Francisco (vesnice, mix farmářů)
- Importér: Falcon Specialty Coffees
- Oblast: Huabal & San Francisco
- Nadmořská výška: 1600 - 2000 m n. m.
- Proces: Sparkling water decaffeination