Výběrová káva Peru SEGUNDO z slovenské pražírny Diamond's Roastery je charakteristická tóny jahod, ananasu, manga a banánu.
Zrození kávy v třetí největší jihoamerické zemi Peru začalo, když si kávové kořínky hledaly svoje první cestičky v půdě nedaleko pobřežní. Z počátku si plody vychutnávalo jen místní obyvatelé. Kávě se podařilo učarovat jejich duši a podmanit si jejich mysl. V Peru byl spuštěn proces kultivace, protože postupem času se káva rozšířila prakticky po celém území. Nám se podařilo objevit kávu z farmy San Pedro. Během cuppingu nás z počátku opoutala svojí rozmanitou sladkou vůní. Po tomto zážitku, který nám způsobil husí kůži jsme si byli jisti, že Peru Segundo musí být součástí naší nabídky.
- Producent: San Pedro
- Oblast: San Ignacio
- Zpracování: anaerobní
- Nadmořská výška: 1300 - 1600 m n.m.
- Odrůda: Caturra, Catuai, Maragogype, Pacamara, Bourbon