Výběrová káva Peru SAN IGNACIO z lotyšské pražírny Rocket Bean Roastery je charakteristická tóny jablek, karamelu, mléčné čokolády a lískových oříšků.
Vyladěná organická káva s příjemným krémovým tělem a lehkou aciditou. Vyrábí ji komunita Chuquibamba bez použití jakýchkoliv chemických hnojiv, herbicidů a pesticidů. Navíc pracují pod dohodou, která zajišťuje, že se nepokácí ani jeden z místních stromů. V případě produkce kávy se sází pouze na dříve nezalesněných pozemcích. Komunitu Chuquibamba tvoří pěstitelé ekologické kávy v údolí Chinchipe v provincii San Ignacio (Cajamarca). Káva se v tomto regionu pěstuje ve středně vysokých nadmořských výškách (1200 - 2000 m n. m.), které pokrývají 45 % údolí.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i větší část dužiny. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, nechají se zrna po několik, často i desítek hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a jde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do promývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny. Posledním krokem je sušení, která většinou probíhá na vyvýšených afrických postelích do dosažení optimální vlhkosti.
- Zpracovatelská stanice: Chuquibamba
- Nadmořská výška: 1200 - 2000 m n. m.