Velikonoční limitka od švédské pražírny Gringo Nordic je nejvýraznějším představitelem tohoto svátku pro letošní rok. Nejen, že zaujme skvělým obalem s velikonočním kohoutem, který symbolizuje vítězství světla nad temnotou, ale určitě vás dostane i svoji chutí. V tomto velikonočním sáčku najdete kávu s plným tělem a svěží dochutí, kterou budete v ústech cítit i několik minut po vypití šálku.
Základem této velikonoční limitky jsou kávy ze čtyř kávových farem z různých koutů světa:
Isidro Pereira (IP) koupil tuto farmu v roce 1967 a jeho syn Luiz Paulo Dias Pereira st. s ním začal pracovat po ukončení studia zemědělství a farmářství. V roce 1974 společně přikoupili další půdu a farma se rozrostla z původních 140 hektarů na 720 hektarů. Farma má 12 pramenů a 80 hektarů si ponechává pro zachování původních lesů a pro zalesňování. Isidro Pereira byl průkopníkem pěstování kávy v brazilském regionu Carmo de Minas a jedním z vůdců tradice pěstitelů kávy, která se v této oblasti Brazílie stala dlouholetou tradicí.
Káva také z části pochází od kooperace Nyakuru Farmers’ Cooperative Society (FCS), založené ve vesnici, která dala družstvu jméno. Kooperace vlastní a provozuje továrnu Kahiriga v Gitugu, v oblasti Murang’a. Do továrny dodává své třešně 726 zemědělců, kteří pěstují odrůdy SL28, SL34 a Ruiru 11 na malých kávových farmách o 200 až 500 stromech. Společnost Nyakuru FCS je hrdá na svůj závazek ke kvalitě, udržitelnosti a sociální odpovědnosti a snaží se zajistit, aby její káva splňovala nejvyšší standardy.
Až po genocidě Tutsiů v roce 1994 a po ztrátě celé rodiny se dvě sestry Francine Nyiramana a Immaculée Mukamana rozhodly vrátit na pozemek, který patřil jejich rodině a založily zde kávovou farmu. Navzdory všem jizvám způsobeným zvěrstvy, kterými si obě sestry prošly, získaly obě dámy odvahu a založily kávovou plantáž v jižní provincii Rwandy známé také jako Nyamurinda mountain. Nakonec se pěstování kávy stalo inspirací pro dnešní společnost Nyamurinda Coffee Growers Ltd.
- El Salvador Finca El Limar
Finca El Limar je farmou, která se nachází v oblasti Apaneca v jihoamerickém El Salvadoru a provozuje ji rodina Magaña. Na této farmě se každé zrnko ručně sbírá, až když je bobule fialová, těsně na hranici zralosti. Poté se pomalu suší ve vlastní dužině po dobu delší než měsíc. Rodina se velmi snaží o ochranu životního prostředí i o kvalitu kávy, každý rok se navíc snaží být ještě o něco lepší. Jejich filozofií je produkce kávy v souladu s přírodou, hluboký zájem o rovnováhu půdy a ekosystému. Na jejich farmě žije řada ptáků a dalších zvířat.