S touto sladkou a vyváženou kávičkou z Papuy-Nové Guineje ochutnáte divoké hlubiny tropické Asie. Najdete v ní tóny peckového ovoce v podobě švestek a broskví a tangela (citrusového hybrida mandarinek a pomela). To vše doplní květinový kabátek přinášející jemné florální aroma. Vydejte se na kávové dobrodružství s těmito zrnky a vychutnejte si je kdykoliv během dne!
Baroida Estate se nachází v okrese Kainantu v provincii Eastern Highlands. Kávová plantáž se nachází na vrcholu údolí řeky Lamari a pohoří Mount Jabarra v nadmořské výšce přibližně 1691 metrů nad mořem mezi tisíci hektary půdy, kolem níž se rozkládají bývalé koloniální kávové usedlosti (nyní spravované domorodými vlastníky půdy) a kterou lemují hory plné drobných pěstitelů kávy, kteří pěstují téměř milion stromů. Název "Baroida" pochází od stejnojmenného přízraku, o němž místní obyvatelé věří, že sídlí ve velkém říčním kameni na jedné z hlavních řek protékajících regionem. Tento kámen tvrdohlavě stojí uprostřed řeky, co si kdo pamatuje, a odmítá se pohnout i při těch největších záplavách, i když ostatní kameny byly odplaveny.
Aby chuť kávy co nejlépe vynikla, byla využita medová (honey) metoda zpracování. Právě ta se postarala o jemné nasládlé aroma na jazyku. Pečlivá ruční separace jednotlivých zrnek pro kontrolu kvality pomáhá udržet vysokou kvalitu kávy z této farmy. Po pečlivém třídění se třešně rozvlákňují na diskových rozvlákňovačích. Zrnka, společně se zbytkem pergamenu a slupky, se ukládají na plachty, kde se suší. Právě pozůstatkem kávové slupky je tato metoda zpracování jedinečná. Pergamen se navíc často shrabuje, aby se zajistilo rovnoměrné sušení a zamezilo se plísním.
- Nadmořská výška: 1.700-1.850
- Producent: Colbran family
- Sklizeň: 2022-2023