Výběrová káva Papua New Guinea ARUFA z maďarské pražírny Casino Mocca je charakteristická tóny melounu, manga a rumového punče.
Kávu v Papuy Nové Guiney produkuje přibližně 85% drobní zemědělci, kteří hospodaří v nadmořské výšce nejméně 1 500 metrů. Průměrně vlastní každý farmář 2 hektary půdy. Kávové třešně Arufa se selektivně sklízejí ručně, po sklizni se ručně třídí, odstraní se nezralá nebo přezrálá zrna a poté se suší na vyvýšených postelích po dobu asi 1 měsíce, v závislosti na povětrnostních podmínkách. Káva se pravidelně pravidelně otáčí, aby byl proces co nejplynulejší. Jakmile kávové třešně dosáhnou obsahu vlhkosti 12%, je káva připravena ke sběru a přepravě do závodu Monpi Coffee, kde je tříděna, zabalena do pytlů a připravena na vývoz.
- Zpracovatelská stanice: Arufa
- Oblast: Jiwaka
- Zpracování: Naturální
- Nadmořská výška: 1500 m n. m.
- Odrůda: Bourbon a Typica