Výběrová káva Panama SAVAGE COFFEES ESSENCE z polské pražírny Hard Beans je charakteristická tóny černého rybízu, lesních plodů, vína a hořké čokolády.
Proces karbonické macerace se ve vinařském průmyslu používá již několik desetiletí. V kávě se však tento proces používá teprve několik let. V roce 2015 začala společnost Jamison jako jedna z prvních na světě pracovat s procesem CM u kávy. Během posledních tří let použil několik různých technik využívajících CM a získal si pověst lídra v oboru zpracování kávy karbonickou macerací. Jamisonovy kávy získaly řadu titulů v národních i mezinárodních soutěžích Barista a Brewer's Cup.
Proces začíná sklizní příliš zralých třešní Caturra, u kterých je hodnota BRIX vyšší než 24. Třešně jsou pak před zpracováním pečlivě selektovány podruhé. Po výběru jsou třešně po delší dobu skladovány v nádržích s neustálým sledováním a evidencí PH, teploty a hladiny CO2.Po uplynutí požadované doby uvnitř nádrží s CO2, která přesahuje 100 hodin, se káva vyjme a umístí na vyvýšená africká lůžka. Třešně jsou každých 30 minut promíchávány a pečlivě sledovány, aby bylo zajištěno rovnoměrné sušení v průběhu celého cyklu. Uvnitř sušáren se kontroluje teplota, která nesmí překročit určité hodnoty, protože nadměrné teplo může způsobit prasknutí buněčných stěn kávy. Roztržení způsobí únik olejů do těla zrna a výrazně zkrátí trvanlivost kávy.
- Nadmořská výška: 1700 - 1800 m n. m.