Ochutnejte skvostnou Nikaraguu LIMONCILLO od irské pražírny 3FE. Tato káva z farmy Erwina Mierische nabízí harmonický spoj ovocných tónů černé třešně, vinného nádechu sauvignonu blanc a doteku kakaových nibsů. Připravíte si s ní nejen filtrovanou kávu, ale i espresso.
Erwin Mierisch a jeho tým z farmy Limoncillo se vrací s tímto funky natural Red Bourbonem. Kávy od Mierische, to znamená velké nadšení, protože je vždy vynikající, což dokazuje i právě letošní Limoncillo. Můžete očekávat velký, alkoholický šálek překypující šťavnatou kyselostí, doplněný o funky šmrnc. Tato káva je opravdu nutností pro milovníky naturálních káv se spoustou zajímavých tónů.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu. Suché zpracování samotné přidává kávě určité chuťové aspekty nehledě na odrůdu nebo na původ. Častokrát pozitivní, ale při špatně provedeném sušení mohou být negativní, a nenávratně tak zničit celý lot (část sklizně). V kávě v případě špatného sušení nacházíme fermentované až alkoholové tóny, kvas nebo dokonce hnůj. Na druhé straně, když je sušení provedeno tak, jak má být, suchá metoda přináší do šálku vždy ovocné chutě a krémové tělo.
- Nadmořská výška: 1200 m n. m.
- Farmář: Erwin Mierisch
- Rozloha farmy: 171 ha