Výběrová káva Nikaragua LA HUERTA z české pražírny Pikola je charakteristická tóny třešní a čokolády.
V roce 2012 sestra Marie Eugenie dala farmu La Huertu jako dárek Marii Eugenii. Od té doby Maria Eugenia pracovala s cílem stálého zvyšování kvality kávy. Farma je dostatečně malá na to, aby rodina vše zvládla bez najímání pomocných pracovníků. Káva z La Huerta je vždy zpracována promytou metodou zpracování. Jako mnoho nemovitostí v této oblasti (na severu hraničící s Hondurasem), je příběh vlastnictví farem složitý. V letech 1975-1979 nikaragujská revoluce zasáhla celou zemi, ale na honduraské hranici byla ještě intenzivnější a donutila rodinu emigrovat do USA. O šest let později se vrátili do Ocotalu, aby zjistili, že jejich dům a velkou část zemědělské půdy zabavila vláda. Byl jim vrácen pouze dům – ztratili více než 70 ha kávové farmy.
Tato šarže je zpracována promytou metodou, kdy jsou ručně sklizené kávové třešně svezeny do promývací stanice nebo farmy, kde se třešně očistí a následně putují do stroje, který je zbaví dužiny. Následně je z třešní promýváním odstraněna vrstva slizu a následně promyté kávové třešně projdou procesem sušení, kdy jsou pravidelně převraceny, aby došlo k rovnoměrnému prosušení a bylo dosaženo potřebné úrovně vlhkosti.
- Farma: La Huerta
- Nadmořská výška: 1.400 - 1.500 m.n.m.