Tato zrnka nabízí květinovou a ovocnou explozi. Vůně rozkvetlé zahrádky vás nemine. Tahle Nikaragua z pražírny Aliena Coffee Roasters se totiž může pyšnit bohatou chutí ovocného manga s květinovým závěrem a mátou. Ať už si kávu připravíte klasicky či na cold brew, jistě vás nezklame.
Luis Alberto Balladarez Moncada je skutečným hrdinou, inspirativním farmářem pro celou generaci ekologických zemědělců, který se celý svůj život snaží neustále zlepšovat realitu své oblasti a její kávy. Klíčem k úspěchu při přípravě vynikajících a stálých šálků je jeho mimořádná péče o zpracovávanou kávu. Luis Alberto je posedlý kvalitou kávy, každou bobuli sbírá ručně v dokonalém okamžiku zralosti, je velmi opatrný a svědomitý při sušení, které musí být pomalé a pečlivé, aby se zrna neznehodnotila a nezačala nekontrolovaná fermentace. Každý krok je detailně prověřen, od sklizně až po degustační laboratoř.
Tato odrůda kávy, nazývaná Pacamara, je křížencem dvou odrůd: Pacas, která vytváří malé keříky, ideální pro zpracování a dobré výnosy, a Maragogype, která je známá svými sloními zrny a neuvěřitelnou sladkostí.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 1500 - 1700 m n. m.