Výběrová káva Mexiko SAN FERNANDO z pražírny Main Lane Coffee Roasters je charakteristická tóny javorového sirupu, vlašských ořechů a pomeranče.
Jedná se o organickou kávu produkovanou družstvem z velmi tradiční kávové oblasti. Pomerančová kyselost, spousta vlašských ořechů a sladkost javorového sirupu.
Region Chiapas v jížní části Mexika je známou kávovou oblastí, kde funguje mnoho malých pěstitelů. Jejich farmy většinou nečítají více než 25 hektarů a produkují tak 10-20 pytlů kávy každý. Daleko od intenzivního zemědělství rostou kávovníky ve svých zahradách ve stínu endemických stromů, jako je Xalum. Káva byla vypěstována ve vyšších nadmořských výškách pohoří Sierra Madre. Tato káva je nejen kvalitní, ale vzhledem k použití organických metod ve zpracování přispívá k trvale udržitelnému rozvoji.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Nadmořská výška: 1200 - 1600 m n. m.