Mexiko FINCA LA ESTANCIA

od 19grams coffee

4.0(1 hodnocení)
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
19grams coffee
Země původu
Mexiko výběrová káva Mexiko
Region
Mexiko - Guerrero
Odrůda
Caturra
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Anaerobní
Chuťový profil
Borůvky, Mučenka, Sušené meruňky
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Výběrová káva Mexiko FINCA LA ESTANCIA z berlínské pražírny 19grams coffee je charakteristická tóny mučenky, borůvek a sušených meruněk.

Rodinná farma La Estancia byla založena v 50. letech. Marco Antonio Cadena je farmář již čtvrté generace. Od začátku se věnoval zlepšování sociálních podmínek - udržitelné pěstování a ochrana životního prostředí jsou pro něj obzvláště důležité. Během sezóny sklizně na farmě „La Estancia“, od ledna do března, přijme Marco Antonio 50 pracovníků, kteří se věnují výrobě nejlepší kávy v regionu. Během těchto měsíců dělníci žijí na farmě a dostávají jídlo a místo na spaní. Jako jedno z ekologických opatření je, že se třešňové slupky na farmě znovu používají jako kompost pro kávovníky nebo se dávají jako krmivo pro dobytek do okolních farem. Výroba výběrové kávy ve Finca La Estancia je neustále sledována ve všech procesech.

Pro Marca je jednoznačně středem pozornosti kvalita, nikoli kvantita. Na farmě se pěstuje odrůda Caturra. Tato odrůda je mutací odrůd Bourbonů a pochází z Brazílie z roku 1937. Výnos je ve srovnání s jinými odrůdami relativně vysoký. Pokud však rostlina produkuje příliš mnoho kávových třešní, může to způsobit smrt rostliny. Proto je důležité, aby o rostliny bylo dobře postaráno. Díky anaerobní fermentaci, způsobu zpracování, při kterém se káva zpracovává v kompletně uzavřené fermentační nádrži s malým množstvím kyslíku, se vyvíjí velmi expresivní chuťový profil. Princip této metody spočívá v tom, že jsou kávové třešně uzavřeny do vzduchotěsných nádob buď s nebo bez obsahu vody či kvasnic. Tyto nádoby jsou často opatřeny tzv. jednocestným ventilem, aby z nich mohl unikat oxid uhličitý, který se z třešní postupně kvašením uvolňuje. Tento proces probíhá několik dní a díky pomalému kvašení se tak uvolňují zajímavé a nezvyklé chuťové profily, které se promítnou do výsledného šálku.

  • Farmář: Marco Antonio Cadena
  • Nadmořská výška: 1.800 m.n.m.
  • Sklizeň: Prosinec - Březen 2020

Hodnocení (1x)

Hodnocení celkem
4.0 / 5
Doporučuje
100%
1 z 1 uživatelů
Caspy 30. Červenec, 2021
Doporučuje produkt
250g

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5899 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice