Výběrová káva Kostarika VISTA AL CHIRRIPO ze slovenské pražírny Diamond's Roastery je charakteristická tóny malin, medu, třešní, melasy a květin.
Café Rivense je rodinná mikroprocesorová stanice založená v roce 2005. Rodina, která kavárnu Café Rivense provozuje, dohlíží na celý proces přípravy zelených kávových zrn na vývoz - od sběru třešní přes jejich přepravu až po samotné zpracování. Nejvíce nás zaujala směs odrůd Catuai a Caturra, které byly zpracovány metodou Black Honey. Květinová chuť doplněná malinami, třešněmi, medem a melasou vytváří komplexní chuťový zážitek. Tuto kávu si jistě vychutná každý milovník kvalitní kávy.
Honey kávy potkáváme hlavně v El Salvadoru nebo v Kostarice, kde dotáhli honey metodu téměř k dokonalosti a dokonce zde rozdělují různé typy honey káv podle množství dužiny ponechané na zrnku. Na etiketách našich káv tak můžete často najít metody honey zpracování jako white, yellow, red nebo black honey. White honey jsou blíže promytým kávám a black honey chutnají podobně těm naturálním.
- Nadmořská výška: 2000 m n. m.