Výběrová káva Kostarika Nikaragua CHRISTMAS PARTY z britské pražírny Hasbean je charakteristická tóny nektarinky, broskví, pomeranče a liči.
CHRISTMAS PARTY se skládá z...
40% Kostarika Finca Licho Natural Bourbon
Farma se nachází v nadmořské výšce 1 500 metrů v oblasti Naranjo a nachází se v sopečném koridoru Northern Cordiles v údolí Western Valley. Většina kávy, která se pěstuje na Finca Licho tvoří odrůda Villa Sarchi, ale je tu i špetka Caturry (je to asi 25% produkce). Farmu vlastní a provozuje Los Hermanos Aguilera. Často se překládá jako "The Aguilera Brothers". Rodina dvanácti bratrů a sester zdědila podnikání po rodičích, kteří zahájili svou kariéru v pěstování kávy před více než 50 lety. S pomocí třetí generace pracuje rodina na farmě v podstatě bez náboru, s výjimkou sklizně. Spravují mlýn a sušící terasy, hnojí a stříhají kávovníky. Dělají to sami a po celý rok. Aguilerové mají pověst hlubokého porozumění jak farmě tak i mlýnu. Tato káva je zpracována naturální metodou.
- Producent: Los Hermanos Aguilera
- Farma: Finca Licho, Naranjo
- Nadmořská výška: 1500 m n. m.
40 % Nicaragua Las Delicias Natural Longberry
Erwin a Eleane Mierisch Fincas „Mierisch“ jsou vzorem pro mnoho kávových farmářů po celém světě a jsou známí mezinárodně oceňovanými výběrovými kávami té nejvyšší kvality. Jednou z jejich farem je Finca Las Delicias, za kterou je zodpovědná Eleane Mierisch. Profesionální kariéru zahájila jako zdravotní sestra, ale poté přešla na rodinný podnik a tím pádem na kávu. Je skutečnou kávovou nadšenkyní a nyní řídí suchý mlýn, kde má na starost kontrolu kvality a přináší „řád a styl do chaosu, který trval roky“, říká její bratr Erwin Mierisch.
- Producent: Eleane Mierisch
- Farma: Finca Las Delicias
- Nadmořská výška: 1400 m n. m.
20% Nikaragua Finca Limoncillo Natural Bourbon
Farmu Limoncillo vlastní Dr. Erwin Mierich. Poté, co dříve žil a pracoval v USA, se v polovině 90. let vrátil do Nikaraguy. Farma se nachází v oblasti Matagalpa a má neuvěřitelných 171 hektarů. Rodina je velmi iniciativní a snaží se o co největší udržitelnost. Jejich používání chemikálií je minimální a dopad na životní prostředí je vždy minimalizován pečlivým a ohleduplným obděláváním půdy. Rodina Mierischů je známá svým experimentálním zpracováním a výjimečnou kávou. Během sklizně zaměstnává přes 3 000 zaměstnanců a na farmě žije a pracuje na plný úvazek více než 60 rodin.
- Producent: The Mierisch family
- Farma: Limoncillo
- Nadmořská výška: 1200 m n. m.