Výběrová káva Kostarika LA LOMA z irské pražírny 3FE je charakteristická tóny medového melounu, zlatých rozinek a kakaových nibsů.
Tato káva pochází z mikromlýnu 'Don Mayo' rodiny Bonilla. Toto je skutečně jeden z nejstarších mikro mlýnů, který začal v roce 2003, a Hector Bonilla pracoval na zdokonalování výroby v zařízení spolu se svými syny. Tato konkrétní šarže pochází z La Loma, farmy v Leon Cortes de Tarrazu, také předchozí „top 3“ kávy v Costa Rica oceněné "Cup of Excellence". La Loma leží mezi 1.850 - 1.900 metry nad mořem a je osázena kultivary Caturra a Catuaí. Používají Penagos k mechanickému promývání na stanici (verze přírodní buničiny, která přesně kopíruje skutečné „mokré zpracování“), účinný stroj na úsporu vody, sušení zelené kávy pokryté pergamenem na cementových terasách a vyvýšených postelích a poté veškeré suché mletí samotné.
Třešně zpracované touto metodou začínají v procesu stejně jako u metody promyté. Po sklizni putují do depulpačního stroje, aby byly zbaveny slupek. Stroj lze nastavit tak, aby za sebou nechal různá množství dužiny (slizu), což procesu dodá název - podle toho, kolik slizu na kávě ulpí se následně medová metoda dále dělí např. na white, red, black honey atd. Zelená káva se slizem se nechá uschnout na slunci, kde je nadále kontrolována, aby bylo dosaženo správné míry vlhkosti.
- Producent: Hector Bonilla
- Farma: La Loma
- Nadmořská výška: 1.850 - 1.900 m.n.m.